ГЕЛ ЛАКЪТ – ТРАЙНО ЦВЕТНО ПОКРИТИЕ

Какво е гел лакът?

Продукт за укрепване на нокътната плочка?!

Не! Дори и това да ви се струва странно към днешна дата, това е продукт създаден, за да може съвременната жена да носи по-дълго цветно покритие на ноктите си. Този продукт е създаден преди повече от 15 години, като идеята тръгва от CND и техният уникален продукт Shellack. Когато е създаден целта е била жените с хубави и здрави нокти да задържат цветното си покритие върху ноктите повече от 7 дни. След този продукт се появяват аналозите под формата на гел лак.

Затова е ключов момента да знаем историята на един продукт и с каква цел е създаден. В годините гел лаковите продукти претърпяват доста промени, но тяхната идея все още остава това да са трайно цветно покритие.

Днес често пъти чувам, че колеги правят поддръжка на гел лак или пък укрепване с база за гел лак. Това са един от най-големите митове и същевременно грешки в работата на съвременните маникюристи. Те до толкова са приели трайното цветно покритие за универсален продукт, че убеждават нищо не разбиращите клиенти, че това са иновационни продукти и те вече стават за укрепване.

Разбира се това няма как да е вярно, защото тези продукти си остават меки и разтворими. Но за сметка на това благодарение на грешната работа сме свидетели на влошено състояние на нокътните плочки на все повече клиенти, зле изработени покрития на гел лак или пък такива, които в следствие на натрупването са изменили своята добре изглеждаща визия след 10-на дни.

Така ние сме заобиколени от клиенти и колеги търсещи нещо, което да се задържи на вече добре увредените нокти, които в много от случайте дори не са диагностицирани като такива. Всичко това води до купища различни ръбър, каучукови и други вълшебни бази за гел лак, които така и не успяват да се задържат на всички клиенти. Появяват се в следствие онихолизи и дори алергии. Защо?

Защото дори и при тези сигнали за проблем, колегите не взимат адекватни мерки, а продължават да се опитват да задържат всякакви материали върху ноктите на своите клиенти.

Имала съм случай на мои курсисти преминали към практиката на т.н. “руска техника” на работа с гел лак – трупаме до безобразие, посипваме с акрилен прах и никога не сваляме материала до край. Като допълнение на това употребява “супер” мощна ЧЕРНА лампа. А резултата, като награда се оказа огромен проблем върху ръцете на известна българска личност. Какво направи тази колежка?

Нямам представа, но надявам се да е взела мерки. Защото в противен случай е обречена на това да остане без работа.

Затова е изключително важно да работим правилно, като използваме продуктите си по тяхното предназначение, а не по начин и с приложение, които сме преценили ние, че е добре. Когато става дума за гел лак не забравяйте това е трайно цветно покритие, не продукт за изграждане или укрепване на нокътната плочка. Това е продукт, който трябва да се сменя на всеки 14-21 дни, като е препоръчително да правим това с накисване. И тук ключов момент е факта, че течността не уврежда нокътната плочка. Уврежда я неправилната работа на професионалиста.

Тези и още много подобни знания и подробности относно правилната работа с нашите продукти ще научите на обучението ни Химия и физика в маникюра., което е част от моята авторска система БВх3 – Бързина, прецизност и доволни клиенти.