РАБОТЯ ПО 10+ ЧАСА И ПАК ИМА НЕДОВОЛНИ КЛИЕНТИ

Като маникюрист работех по 12+ часа 5-7 дни в седмицата, за да угодя на всеки клиент и да не го разочаровам. Но …

Въпреки усилията ми все някой оставаше недоволен, а аз ужасно преуморена. Все си казвах от другият месец няма да е така и всеки път всичко си продължаваше по старо му.

Дори когато имах работещи за мен момичета продължавах да правя една и съща грешка. Така правеха и моите служители и какво ни донесе това ли? Нищо освен умора и отегчение от работата.

В един момент стигнах до там, че мразех клиентите си и не навиждах работата си. Ставах и не ми се слизаше в салона. Влизах сутрин в 6:30ч и излизах в 23:30ч. Това продължи повече от 10 години. Докато в един момент не се появи моята дъщеря. Тогава усетих всъщност колко трудно се излиза от този режим не за друго, а заради постоянно искащите и приели за даденост всеки жест клиенти.

Когато дъщеря ми беше на 2 години си дадох сметка, че тя реално ме вижда само за час сутрин преди детска градина и понякога в неделя, когато не е при баба си. В този миг си казах, а когато тя стане на 20 години и аз съм изпуснала целият и живот стараейки се да задоволя очакванията на своите клиенти ще бъда ли щастлива?!

Отговора беше ясен НЕ! Затова и си казах край! Поставям ясни граници между мен и моите клиенти. Давам им опция за моето работно време без да се съобразявам с това какво е тяхното. Обясних им, че както те имат семейства и деца, така имам и аз. Както на тях им е неприятно да работят след 17ч или 18ч ми е неприятно и на мен. Така както те искат да почиват в събота и неделя искам и аз. Така както те почиват по празници ще почивам и аз.

Е, имаше сърдити, недоволни, тръгнали си, но аз започнах да имам време за себе си и своето семейство. Поставяйки тези ясни граници се оказа, че всеки може да намери начин да ме посещава в рамките на работното ми време и да се съобразява с мен и моите ангажименти. За година всички включително и аз свикнахме с новия начин на работа. Тези които отпаднаха в този период поискаха и да се върнат, но това вече беше невъзможно мястото им беше запълнено.

Ще кажете вероятно, но така ще обслужвам по-малко клиенти.

Да, но пък можете да им взимате по-висока цена и реално да не промените своят бюджетен приход.

Как се постига това с надграждане, обучения, практика. Постигане на бързина и прецизност в работата без да нарушаваме качеството, което е заложено и в нашата система БПх3.

Така за по-малко работни часове ще изкарвате същите или повече пари, но пък ще имате свободно време за вас и вашето семейство.

Не лишавайте себе си и семейството си в името на хора, които утре може вече да не са ваши клиенти.

Ако сте се разпознали в статията и искате да поставите ясни граници, като намалите работното си време, но не желаете да губите от това средства, то не пропускайте да се запишете в нашето обучение Да изчистим пропуски и грешки от базови обучения. Така ще съумееш да станеш по-добър професионалисти, който да може да си позволи да намали работното си време и това да не намали приходите му.

Повече за нашите обучения ще откриеш тук : https://zhivovaacademy.com/our-trainings