ГЕЛ ЛАКЪТ МИ ОТНЕМА ЧАСОВЕ

КАК ДА ОПТИМИЗИРАМЕ РАБОТАТА СИ

Като преподавател в областта на маникюра, често срещам въпроса: „Защо ми отнема толкова време да направя гел лак?“.

Истината е, че причините могат да бъдат разнообразни, но най-често те се свеждат до неправилна техника на работа, което води до значително забавяне при изпълнението на услугата. В тази статия ще разгледаме основните причини за това забавяне и ще предложим решения за оптимизиране на работния процес.

Основни причини за забавянето

  1. Опит да се укрепи нокътя с гел лак
    Една от най-честите грешки, които забелязвам, е опитът да се използва гел лакът като средство за укрепване на ноктите. Това обикновено води до прекалено дебело нанасяне на продукта, което изисква допълнително време за изглаждане на неравностите и постигане на гладка повърхност. Важно е да се разбере, че гел лакът е предназначен като трайно цветно покритие и не е създаден за укрепване на ноктите. Ако клиентът има нужда от укрепване, трябва да се използват подходящи гелове, които са специално предназначени за тази цел.
  2. Стремеж към перфектност
    Друг проблем е стремежът към абсолютна перфектност. Въпреки че желанието да се постигне идеален резултат е похвално, прекаленото внимание към детайлите често води до противоположния ефект – ненужно удължаване на времето за работа и дори нежелани резултати. Прекомерното коригиране на малки несъвършенства не прави нищо друго освен да ни бави. Стремежа да имаме идеална кожна гънка ще ни донесе повече кожа за почистване при връщането на клиентката за ново прокритие. Нанасянето на много материал ще доведе до повече време за неговото сваляне.
  3. Липса на познания за правилната техника и продукти
    Неправилното приложение на продуктите също е фактор, който забавя работата. Курсистите често експериментират с различни техники, опитвайки се да удължат трайността на гел лака или да открият нови начини за укрепване на ноктите, но тези опити рядко водят до добри резултати. Вместо това, те често усложняват процеса и изискват повече време за корекция на грешките.

Как да решим проблема

  1. Научете се да използвате правилно продуктите
    Най-важното решение за съкращаване на времето за работа е да се научим как да използваме правилно различните продукти. Разбирането на специфичните свойства на всеки продукт и неговото предназначение е от ключово значение за постигане на бързи и качествени резултати. Запомнете, че гел лакът е предназначен за цветно покритие, а не за укрепване на ноктите. Тук ти препоръчвам обучението Химия и физика в маникюра през октомври.
  2. Избягвайте ненужни експерименти
    Прекалените експерименти с продукти и техники могат да доведат до нежелани резултати и забавяне. Фокусирайте се върху овладяването на изпитаните и утвърдени техники, които са доказали своята ефективност. Това ще ти позволи да работиш по-бързо и с по-добри резултати.
  3. Практикувайте и усъвършенствайте техниката си
    Ежедневната практика е от съществено значение за подобряване на скоростта и качеството на работа. Практикувай върху различни типове нокти и ситуации, за да се научиш да прилагате продуктите равномерно и ефективно, без да губиш излишно време.