Химията като част от маникюра

Химията няма общо с маникюра!

И ти ли смяташ така?!

В грешка си, защото химията като цяло е навсякъде около нас и е неразделна част от нашият живот. Химията това сме ние и всичко това, което заема място в пространството. Около нас постоянно протичат хиляди химични процеси. Затова е и нелепо да твърдим, че химията не е част от нашата професия.

В професията маникюрист ние създаване покрития върху нокътните плочки на нашите клиенти непрестанно и правим това с различни продукти съставени от различни химични елементи.

Химията е неразделна част от професията ни и ние трябва да подхождаме отговорно към това, защото не познавайки тази област ние ще срещаме много проблеми и ще се сблъскваме с безброй неясноти.

Познавайки обаче основните химични закони и зависимости чрез които си взаимодействат нашите продукти. Чрез тези знания ще си помогнем в създаването на здрави и красиви нокти, които да са удоволствие за очите на нашите клиенти.

Познавайки как работят правилно по между си нашите продукти ще си дадем възможност да нямаме повече отваряния и не задържане на продукти. Ще сме наясно, кой продукт за какъв тип нокът е. Коя нокътна плочка по каква причина не може да задържи определен продукт.

Тези знания ще ни помогнат да си отговорим на много въпроси в салонната ни работа сами.