ХИМИЯТА КЛЮЧОВ МОМЕНТ В ЖИВОТА НИ КАТО ЦЯЛО

colorful liquids in laboratory glasswares

Често пъти, чувайки думата “химия”, много от нас се стресират и смятат, че това е нещо опасно или че въпросът, който ще се разглежда, е свързан вероятно с някое натравяне.

Реалността обаче не е такава.

Всъщност химията е всичко онова, до което можем да се докоснем. Ние сме създадени от химия и всичко, с което си боравим, е химия. Предвид това, химията е тясно свързана с материята и следователно тази дума не трябва да се сатанизира, а напротив, да се разбира правилно. Нужно е да се научим, че трябва да познаваме значението на думите, за да си служим с тях правилно и да не се притесняваме излишно.

Разбира се, продуктите, с които ние работим, също са съставени от химични елементи, които са изкуствено създадени. Те имат различна киселинност и обикновено това е проблемът в очите на нашите колеги, но…

Реалността е друга. Химията, с която ние работим, е безопасна, стига да го правим правилно. В 90% от случаите химичните изгаряния от продукти за маникюр и уврежданията на ноктите на клиенти са свързани именно с неправилната им употреба и голямото желание на колегите да експериментират и след това да правят “научни” заключения.

Това е изключително погрешно и един от ключовите моменти за създалата се в момента вълна от увредени нокти на клиенти.

За да не се изпада в подобна ситуация, включете се в обучението “Химия и физика в маникюра”. Така ще сте наясно как да работите правилно с продуктите и когато правите експерименти, лесно да разпознавате вредоносните резултати от тях, ако има такива.