ГЕЛ ЛАКЪТ СЕ СМЕНЯ НАПЪЛНО

Защо гел лакът се подменя на пълно, а не просто да му направим поддръжка?!

Както вече казахме в предходната ни блог статия гел лакът е трайно цветно покритие, което е нужно да се подменя на всеки 14-21 дни. Често обаче колеги просто свалят цвета на старият продукт и оставят голяма част от базата, като върху нея нанасят нов продукт.

До какво води всичко това?!

Води много често до лошо изработен нов гел лак с неравности или пропадания след няколко дни от нанасянето му. Води до появата на различни бактериални инфекции, онихолизи или влошено състояние на ноктите на вашите клиенти.

В този момент обикновено за всичко е виновен клиента или ако не е той е продукта, но каква е реалността.

Всъщност в 80% от случаите проблема е в работата на професионалиста, а не в материала или клиента. Защото когато той пренебрегва пропоръките на производителя и на своя отговорност не подменя продукта, той оказва вредоносно въздействие върху нокътната плочка на своя клиент. От което тя започва да изтънява и да влошава своето състояние. От спестяването на подмяна с цел щадене на нокътната плочка се появяват микро пукнатини, които до следващото идване може да са станали големи джобове задържали вода и така да снабдим клиента си с псевдомонос бактерия. Може да им предизвикаме алергична реакция от не правилна полимеризация и прекаленото задържане на суров материал да доведе до пердизвикване на алергия.

Ако вместо задържане на вече остарял продукт спазим препоръките на производителя и целите за които е създаден продукта гел лак. То тогава ние ще си гарантираме едно безупречно покритие и здрави нокти на нашите клиенти.

Защо това е така и защо свалянето на гел лака не уврежда нокътната плочка ще можете да научите на обучението Химия и физика в маникюра, което е част от системата БПх3 – бързина, прецизност и доволни клиенти, заложена в нашата концепция на работа.