Защо е важно да познаваме основните понятия в маникюра!

Случвало ли ви се е да чуете термин в маникюра, който ви е напълно непознат?!

А случвало ли ви се е да се почуствате глупаво, когато не можете да дадете обоснован и логически издържан отговор на ваш клиент?!

Ако поне едно от тези две неща са се случили при вас, то вие сте наясно, колко е важно да познаваме добре основните понятия в нашата професия. Тези понятия ни дават възможност да звучим компетентно и да сме наясно за какво говорят наши колеги използвачки тази терминология.

Вероятно си казвате: “Кой не познава основните термини и понятия в маникюра?! Как е завършил базовото си обучение?!”. Вие като цяло сте прави, но реалността е друга и много често изкарвайки базов курс или сме пропуснали част от терминологията като не важна част от обучението, защото теорията е скучна или пък самият курс не не наблегнал на това.

Какво се случва тогава?

Случва се това, че има колеги, които бъркат термини като кутикула и птеригиум. Не занят кое е хипонихиум, кое епонихиум. Не различават нокътното легло от нокътната плочка. Всичко това води в един момент до сериозни проблеми в бранша като цяло, защото тези хора с пропуски в основните знания ще започнат да обучават други хора, които също ще бъдат с пропуски и така се получава един порочен кръг.

Да сме компетентни в областта в която се развиваме е от особено важно значение. Ако случайно установите, че и вие имате подобни пропуски свържете се с нас, за да ви помогнем да изчистите тези проблеми в работата си.