ЗАЩО ГЕЛ ЛАКА НА ВСЕКИ ИЗДЪРЖА РАЗЛИЧНО

Гел лакът се превърна в основна процедура, предлагана в салоните. Той успя да измести от нашите услуги процедури като изграждане и укрепване с гел, но някой запита ли се защо?

Защото колегите масово решиха, че това е по-изгодният и удобен “универсален” продукт и започнаха да правят всякакви експерименти с него, като така забравиха истинското предназначение на този продукт. А именно, че това е трайно цветно покритие с живот до 14 дни.

Ползвайки го като заместител за укрепване и на места за изграждане, това доведе до пълното объркване на младите колеги с предназначението на този продукт и до появата на съвременните проблеми като онихолиза и изтънели нокти.

Връщайки се към предназначението на гел лака, ще намерим отговор и на въпроса защо не държи на всеки клиент и издържа различно време.

Гел лакът, както казах, това е трайно цветно покритие, което трябва всеки път да се сменя напълно и като такова се нанася в количество, препоръчано от производителите. Не се натрупва и не се ползва за укрепване. Първо, това е мек материал и да мислим, че укрепваме с него, е абсолютно нелогично. Дори и да ви се струва, че нокътната плочка става по-стабилна, всъщност тя е по-плътна, но това не я прави по-здрава. Този материал трябва да се сменя всеки път. На него не му се прави поддръжка, а пълна подмяна.

Гел лакът е създаден за здрави и устойчиви нокти, затова и не можем да твърдим, че този продукт ще укрепи нокътната плочка, както вече коментирах по-горе.

Тук е и разковничето, че гел лакът не е за всеки тип нокът и съответно, поставен на нокът, който е тънък, мек и влажен, ще пада значително по-бързо от ноктите на клиенти с плътни и здрави.

За да научите повече относно правилното използване и приложение на продуктите в нашата работа, заповядайте на обучението “Химия и физика в маникюра”.